29792441 1915941251812560 1378465519546610656 n

Po bezlepkovém pečivu se tloustne stejně snadno jako po obyčejném pšeničném. A tak tentokrát přináším nový recept na bulky s vyšším obsahem bílkovin, po kterých nebudete mít tak brzy hlad.

Můžete použít jakýkoliv proteinový prášek bez příchutě (hrachový, konopný, chia, dýňový apod.). My jsme nakombinovali dýňový raw protein s vysokým podílem potřebného zinku, lněnou mouku a loupaná konopná semínka, která jsou poměrně měkká a není potřeba je do těsta mlít ani drtit. Všechny tyto suroviny obsahují vyšší podíl bílkovin než maso, některé až trojnásobně vyšší.

Díky dýňovému proteinu je těsto lehce do zelena, tak se toho prosím nelekněte. Naše tříletá Anežka byla neobvyklou barvou nadšená, prý jsou to BULKY Z BAŽIN.

Přísady:

250 g bezlepkové mouky Freee DF bílá chlebová
330 ml vlažné vody
1 lžička soli
1 lžička medu nebo cukru
1 lžička jablečného octa (může být i obyčejný ocet)
20 g olej
4 g sušené droždí
30 g (2 lžíce) dýňového proteinového prášku (lze i jiný)
25 g (2 lžíce) loupaných konopných semínek
20 g (1 a půl lžíce) lněné mouky

Postup:

Nachystejte si kovovou formu na 12 muffinů, popř. 12 silikonových košíčků na muffiny
 
V míse smícháme všechny suroviny, mouku přidávejte jako poslední, vmíchejte ji postupně, po částech.

Těsto necháme kynout alespoň hodinu, ale klidně i déle. Vzhledem k vyššímu podílu semínek je těsto trochu těžší a kyne hůř. To ale vůbec nevadí. Vykynuté těsto polévkovou lžící nandáme do vymaštěných formiček na muffiny a naolejovanou rukou uhladíme horní část. Necháme kynout další půl hodiny. Pečeme v troubě na 220°C 25 minut bez ventilátoru.