126805582 4683714848368506 4121273692882639407 oIngredience:

1 lžíce psyllium
400 ml vlažné vody
1 lžíce oleje
1 lžička medu nebo cukru
1 lžička octa
1 lžička soli
1 vrchovatá lžička sušeného droždí
1 lžička kmín
semínka podle chuti (slunečnicové, lněné, dýňové...)
cca 430 g bílá chlebová Freee Doves Farm (fialová holubička)
(složení: rýže, tapioka, brambory, xantanová guma)

Postup:

 
Smícháme všechnu uvedené suroviny kromě mouky. Psyllium není nutné nechávat nabobtnat předem, bude mít dostatek času zgelovatět během kynutí těsta v ošatce.
Postupně přidáváme mouku a těsto pořádně propracujeme. Já si pomáhám robotem s hnětacím hákem, ale v závěru hnětu ručně.
Přendáme vypracované těsto do pomoučené ošatky, nebo alespoň do kulaté mísy. Přikryjeme igelitem a necháme hodinu kynout v teple.
Deset minut před koncem kynutí si zapneme troubu na 230 stupňů a necháme v ní rozžhavit prázdný pekáč s víkem, popř. jakýkoliv hrnec s pokličkou, který zvládne takto vysokou teplotu.
Vytáhneme rozehřátou nádobu z trouby, opatrně do ní vyklopíme nakynutý bochník, zavřeme víko a šup s ním do trouby.
Pečeme cca 30 minut zakryté a pak ještě 10-15 minut odkryté kvůli křupavé kůrce.