bily chlebPřísady:
Voda 200g/ml, mléko 200g/ml, 6 lžic oleje, 2 celá vejce,
500g chlebové směsi, 1 lžička octa, sušené droždí Dr. Oetker, 2 lžíce cukru, 2 lžičky soli

Postup:
Smíchejte vodu, mléko, olej, vejce a ocet a vlijte do pekárny. Přidejte sůl , cukr a mouku. Navrch nasypte sušené droždí. Pečte na rychlý program cca 80 minut. Po několika minutách míchání otřete spatulí stěny pekárny. Pokračujte v pečícím programu.

RECEPT PRO KLASICKOU TROUBU
Vše přísady důkladně smícháme a těsto nalijeme přímo do pečící nádoby, v které budeme chléb péct. Dáme zhruba na 45 minut do tepla vykynout pod vlhkou utěrku (lze bud postavit na teplé topení nebo do předehřáté trouby na 30 až 50 stupnů). Potom pečeme zhruba na 45 až 60 minut (záleží na hloubce pečící formy) na 190 stupňů.