Freee Doves Farm


Rumov pernky plnn

RUMOVÉ PLNĚNÉ PERNÍČKY

250g Freee chlebová směs bílá bez lepku
250g Freee směs bílá bez lepku
120 g rostlinného másla (já dala máslo a Stellu)
10 g psyllia a 120 g vody (nebo 2 vejce)
200 g moučkového cukru
2 PL perníkového koření Adveni
5 g jedlé sody
30 g přírodního kakaa
75 g medu
špetka soli
hutná rybízová marmeláda na plnění

Psyllium rozmícháme ve vodě. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme přes noc odpočinout do lednice.
Na lehce pomoučeném vále znovu propracujeme a vyválíme plát silný cca 4 mm. Vykrajujeme větší tvary,
na každý perníček budeme potřebovat dva. Dáme je na plech s pečicím papírem,
na každý kousek přidáme malou lžičku marmelády a přiklopíme druhým kouskem.
Příborovým nožem přitlačíme, aby se těsto spojilo. 
Pečeme na 200° C asi 6 až 7 minut.
Po vytažení z trouby necháme trochu vychladnout a ještě teplé namáčíme rum - moučkový cukr - rum.

 ….


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách: dcerka.sk