KVÁSKOVÉ LÍVANCE BEZ MLÉKA
Rozkvas:
1 lžíce aktivního kvásku bez lepku
100 g vlažné vody
70 g rýžové mouky
Ingredience:
200 g mandlového mléka
130 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
1 bílek
1 žloutek
100 g zakysané kokosové smetany
Na ozdobu:
Ovoce, oříšky, sirup, džem
200 g mandlového mléka
130 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
1 bílek
1 žloutek
100 g zakysané kokosové smetany
Na ozdobu:
Ovoce, oříšky, sirup, džem
Postup:
Nejprve si večer připravíme rozkvas tak, že do mísy vložíme lžíci aktivního kvásku, vlažnou vodu a
rýžovou mouku, vše vyšleháme šlehačem do hladké a jemné konzistence. Na mísu s rozkvasem
položíme poklop a necháme na lince kynout cca 12-14h.
Rozkvas by měl ráno zdvojnásobit svůj objem, bublinkovat a krásně vonět. K rozkvasu přidáme
žloutek, mandlové mléko, zakysanou smetanu a bezlepkovou směs, vše vyšleháme v jemné lívancové
těsto. V další míse vyšleháme bílek na tuhý sníh, který opatrně přimícháme do lívancového těsta.
Necháme cca 15 minut odležet. Rozpálíme si pánvičku nebo lívanečník, na kterém budeme smažit
lívance.
Lívance můžeme ozdobit dle fantazie a aktuální chuti.
Z uvedeného množství těsta připravíme cca 20 lívanců.
rýžovou mouku, vše vyšleháme šlehačem do hladké a jemné konzistence. Na mísu s rozkvasem
položíme poklop a necháme na lince kynout cca 12-14h.
Rozkvas by měl ráno zdvojnásobit svůj objem, bublinkovat a krásně vonět. K rozkvasu přidáme
žloutek, mandlové mléko, zakysanou smetanu a bezlepkovou směs, vše vyšleháme v jemné lívancové
těsto. V další míse vyšleháme bílek na tuhý sníh, který opatrně přimícháme do lívancového těsta.
Necháme cca 15 minut odležet. Rozpálíme si pánvičku nebo lívanečník, na kterém budeme smažit
lívance.
Lívance můžeme ozdobit dle fantazie a aktuální chuti.
Z uvedeného množství těsta připravíme cca 20 lívanců.
Za recept děkujeme Vladěně Halatové.