boruvkove livaneckyPřísady:

20 g kvasnic
35 g krupicového cukru
450 ml mléka
330 g bílé chlebové mouky FREEE doves farm
1 vejce
citronová kůra
špetka soli

Postup:

- kvasnice rozdrobíme a promícháme s cukrem

- přilijeme necelou polovinu vlažného mléka, přidáme trochu mouky a promícháme, ať vznikne řídké těstíčko – kvásek, který necháme na teple vykynout
- nyní do kvásku přidáme zbylé vlažné mléko, rozkvedlané vajíčko, kůru, sůl a zbytek mouky
- směs dobře vyšleháme a necháme vykynout
- vykynuté těstíčko naléváme do tukem vymazaného lívanečníku
- pečeme po obou stranách do růžova
- lívanečky můžeme podávat jen cukrované nebo sypané skořicí a přelité javorovým sirupem, namazané marmeládou, ale rovněž povidly a sypané tvarohem…