crinkles cokoladove susenkyPřísady:
100 g kakaa
350 g cukru krupice
250 g bezlepkové směsi bílé
2 lžičky bezlepkového
kypřícího prášku do pečiva
140 g oleje
3 vejce
špetka soli
špetka sušené vanilky
moučkový cukr na obalení

Postup:
V misce smícháme kakao, cukr, bezlepkovou směs bílou, kypřící prášek a sůl. V druhé misce jemně prošleháme vejce, olej a vanilku. Suché ingredience přisypte do mokrých a propracujte těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte minimálně na hodinu do lednice (lepší je to přes noc). Předehřejte troubu na 180 stupňů, plech vyložte pečícím papírem. Z těsta vytvořte kuličky a obalte je v moučkovým cukru. Mezi sušenkami nechte rozestupy minimálně 5 cm. Pečeme 10 - 13 minut nebo až vršky sušenek nepopraskají. Nechte sušenky úplně vychladnout a servírujte. Ve vzduchotěsné nádobě sušenky vydrží až 4 dny - u nás už po hodině nezbyla ani jedna :)