RICOTTOVÉ LÍVANEČKY
Přísady:
150 g ricotty
150 ml plnotučného mléka
70 g tvarohu
3 vejce (žloutky a bílky odděleně)
130 g Freee Směsi bílé bez lepku
1 větší lžička prášku do pečiva
2 lžíce třtinového cukru
špetka citrónové kůry
špetka soli
Postup:
V míse si smícháme ricottu, mléko, tvaroh a žloutky a důkladně promixujeme.
Ve druhé míse si smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a přimícháme k ricottové směsi.
Bílky vyšleháme se solí, když začnou bělat, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do směsi na lívance.
Lívanečky opékáme do zezlátnutí z obou stran.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://www.naskokvkuchyni.cz/ricottove-livance/