Freee Doves Farm


viov kol z jogurtovho tsta 2

 

VIŠŇOVÝ KOLÁČ Z JOGURTOVÉHO TĚSTA

Přísady:
200 ml plnotučného jogurtu (cca 220 g)
1 vejce
100 g třtinového cukru
100 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
20 g kukuřičné polohrubé mouky
(nebo 120 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku)
špetka soli
1 KL vanilkové pasty
6 g kypřícího prášku do pečiva
600 g vypeckovaných višní

Drobenka/posypka:
70 g másla
70 g kokosové mouky
35 g kokosového cukru
35 g třtinového cukru
60 g bezlepkových ovesných vloček (jemných)
špetka soli
1 KL mleté skořice

Postup:
Nejprve si odpeckujeme višně a připravíme drobenku. (Pokud nemáte kokosový cukr, použijte třtinový.)
Troubu předehřejeme na 180° C.
Koláčovou/dortovou formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme.
V míse smícháme všechny ingredience na těsto (metličkou), těsto nalijeme do formy, posypeme višněmi a nakonec drobenkou.
Pečeme na 180 °C 35–40 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách kitchenette.cz.