dynovy kolac s pecanyPřísady:
200g Doves farm směs bílá bez lepku
100g másla
4 lžíce vody
200g pečené dýně
2 vejce
300g kondenzovaného mléka
Kůra z jednoho citronu
100g pekanových ořechů

Postup:
Upečte dýni dokud slupka nezměkne. Vnitřek vydlabejte a rozmačkejte na těsto. Pomocí vidličky rozmíchejte máslo s moukou až získáte konzistenci drobenky. Vmíchejte 3 lžíce vody a rychle uhněte těsto do bochánku. Bezlepkové těsto vstřebává vice vody nežli normální, proto přidejte dalších 5 lžic vody. Zabalte těsto do igelitové folie a nechte uležet alespoň 30 minut.
Těsto umístěte na vysypaný povrch nebo mezi folii. Těsto vyválejte tak aby se Vám vešlo do litrové pečící formy a pomocí prstů ho do formy vtlačte. Pečte v předehřáté troubě 20 minut na 190 C normální trouba, 170 C horkovzdušná. Mezitím smíchejte dýňovou kaši, vejce a kondenzované mléko a nastrouhanou kůru z citron. Vyndejte z trouby těsto a stáhněte teplotu o 20 stupňů. Do upečeného těsta nalijte dýňovou směs. Navrch umístěte pecanové ořechy.
Pečte 45 až 50 minut na nižší teplotu.= 170 C normální trouba, 150 C horkovzdušná
Recept ke stažení zde