kynute kolaceIngredience
100 g teplé vody
7 g psylia (dáme na chvíli do teplé vody, at nabobtná) (přírodní vláknina, zakoupíte v každé lékárně.
Zvláčňuje kynuté bezlepkové těsto)
pak přidat
330 g acidofilního mléka
2 vejce
90 g tuku Hery (rozpuštěné, ne horké)
špetka soli
40 g cukru
citronová kůra
450 g Doves Farm samokypřící směs
půl sáčku sušených kvasnic
sezonní nebo kompotované ovoce

Těsto dobře vypracujeme a necháme asi 40 minut kynout.
Po vykynutí rozetřeme těsto na vymazaný plech (je řidší) a necháme opět asi čtvrt hodiny kynout. Pak povrch poklademe ovocem, v mém případě ostružinami a posypeme posypkou.
Pečeme na 170°C, až jsou okraje i spodek koláče růžové.
Z dávky upečeme dva plechy koláčů nebo 4 frgály.