PIŠKOTOVÁ ROLÁDA S KRÉMEM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY
Přísady (plech cca 35 x 45 cm):
5 vajec
špetka soli
125 g cukru krupice
125 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
Čokoládový krém:
225 g kvalitní bílé čokolády
280 g krémového sýra typu Philadelphia
80 g másla
1/2 vanilkového lusku
100 g moučkového cukru (lze vynechat či dát méně)
Postup:
Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.
V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny.
K vyšlehaným žloutkům přidáme prosátou mouku a nakonec sníh.
Těsto rozetřeme na pečicí papír a pečeme na 180 °C asi 8 až 10 minut.
Upečenou roládu překlopíme na čistou, mokrou a pořádně vyždímanou utěrku, opatrně sloupneme pečicí papír a roládu i s utěrkou srolujeme.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout.
V míse vyšleháme sýr s máslem (obě suroviny musí mít pokojovou teplotu), přidáme čokoládu a vanilku (já jsem dala vanilkovou pastu) a znovu vyšleháme. Moučkový cukr přidáváme podle chuti.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.