Freee Doves Farm


Motl dort 1

MOTÝLÍ DORT

Přísady (korpus):
2 vejce
2 PL oleje
80 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
60 g cukru krupice

Pudinkový krém:
1 vanilkový pudinkový prášek
300 ml plnotučného mléka
40 g cukru krupice
1 vanilínový cukr
70 g změklého másla

Uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a necháme vychladnout.
Po vychladnutí vmícháme máslo a vanilínový cukr.

Postup:
Bílky s cukrem vyšleháme do opravdu tuhého sněhu. Poté začneme zašlehávat (na nejmenší rychlost) střídavě žloutky a olej. Na konec vmícháme zlehka metličkou mouku.
Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (o průměru 23 cm) a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C.
Vychladlý korpus přepůlíme a poloviny prohodíme obloukovou částí k sobě. V dílech můžeme vykrojit malý klínek, pro lepší naznačení křídel. Na obě části naneseme rovnoměrně krém a poklademe ovocem. Je dobré zachovat pár párových prvků a ty dát do stejných míst, aby se vytvořila iluze křídel. Tykadla mohou být z tyčinek nebo ze snítek bylinek.
Nakonec ovoce zalijeme vrstvou čiré želatiny, kterou vyrobíme podle návodu na sáčku.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.