SACHER DORT
Přísady:
120 g čokolády na vaření
120 g másla Moravia
20 g cukru moučka
6 vajec
120 g cukru krupice
120 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
Čokoládová poleva
Náplň:
meruňková marmeláda
Postup:
Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Po rozpuštění a zchladnutí přidáme cukr moučka a žloutky, vše vyšleháme do pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty opatrně spojíme a vmícháme mouku. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Pečeme asi 50 minut při 180 °C.
Vychladlý korpus vyklopíme z formy a dvakrát nebo jednou vodorovně rozkrojíme na tři nebo dva stejné díly. Všechny díly potřeme marmeládou. Boky i vrchní díl polijeme čokoládou. Můžeme přidat kopečky šlehačky.
Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.