DORT S MASCARPONE
Přísady:
4 vajíčka
150 g krystalového cukru
vanilkový cukr
4 lžíce oleje
3 lžíce horké vody
špetka soli
40 g kakaa
120 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
Postup:
Bílky ušleháme s cukry do pevného sněhu, poté zlehka zašleháme olej.
Postupně vmícháme žloutek po žloutku (šlehačem na nízký stupeň).
Přidáme horkou vodu a už jen lehce zamícháme.
Nakonec vmícháme ručně metličkou nebo šlehačem (opět na nízký stupeň) mouku smíchanou s kakaem.
Připravenou hmotu vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 180°C.
Krém:
100 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového cukru
250 g tvarohu (kostka)
250 g mascarpone
250 ml 33% smetany
100 g hořké čokolády
Postup:
Tvaroh s cukry vyšleháme dohladka.
Na nízký stupeň postupně zašleháme mascarpone.
Nakonec přiléváme smetanu a pomalu ji zašleháme až vznikne kompaktní hmota.
Čokoládu, rozpuštěnou ve vodní lázni, přidáme za chodu šlehače do hotového krému.
Korpus prořízneme na půl, natřeme marmeládou a následně krémem, krémem obmažeme i vrch a boky dortu a dáme dobře vychladit.