ROLÁDA PRO RADOST
Přísady:
3 vejce
80 g cukr moučka
80 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku (nebo Freee Směs bílá bez lepku)
1 lžíce oleje
Postup:
Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny a pak vmícháme lžíci oleje a mouku.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme.
Směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 12–13 min na 180 °C bez horkého vzduchu.
Po upečení položíme plát na mokrou utěrku, srolujeme a necháme tak vychladnout.
Krém (na dvě rolády):
1/2 l mléka
1 lžíce Freee Rýžová mouka bez lepku
1 zlatý klas
2 žloutky
Uvaříme hustý pudink.
125 g másla
75 g práškového cukru
Vyšleháme do pěny a smícháme se studeným pudinkem.
Vychladlou roládu rozmotáme, natřeme krémem a znova srolujeme, nyní však již bez pečicího papíru. Pod krém lze natřít pikantní marmeládu.
Hotovou roládu můžeme pocukrovat nebo zdobit šlehačkou.
KAKAOVÁ ROLÁDA přirozeně bezlepková
6 vajec
5 vrchovatých lžic krystalu
3 vrchovaté lžíce kakaa
1/2 lžičky sody
Postup stejný jako u předchozí rolády.