pomerancovy dezertPřísady:
3 vejce
120 g bílé chlebové bílé mouky Doves Farm
120 g krystalového cukru
3 lžic oleje
špetka soli
pomerančová kůra

Bílky šleháme s cukrem do hodně pevného sněhu,do kterého přidáváme postupně žloutek po žloutku a olej. Mouku, sůl a pomerančovou kůru zašleháme zlehka ručně metličkou. Pečeme cca při 180°C.

Náplň:
2 sáčky želatinového ztužovače Dr. Oetker
200 ml teplé vody (viz návod na ztužovači)
250 g tučného tvarohu ve vaničce
500 g bílého jogurtu
250 ml šlehačky ke šlehání 33%
4 lžíce moučkového cukru (dle chuti)

Tvaroh, jogurt a cukr smícháme, do této směsi zašleháme vyšlehanou smetanu.
Ve vodě rozmícháme dle návodu želatinové ztužovače, do kterého ihned zašleháme tvarohovou směs. Rozetřeme na vystydlý korpus a necháme v ledničce ztuhnout Povrch poklademe filátky z pomeranče a polijeme červeným želé.

Želé:
2 sáčky červeného extra silného želé
120 g cukru
700 ml vody
šťáva z pomeranče

- želé promícháme s cukrem
- přilijeme vodu
- přivedeme k varu
- po 1 minutě odstavíme
- do chladnoucího roztoku vmícháme pomerančovou šťávu a nalijeme na povrch dezertu
- necháme opět ztuhnout v chladničce