okoladove srdce 1Přísady:
270 ml mléka
2 lžíce másla
5 vajíček
375 g moučkového cukru
vanilkový cukr
špetka soli
250 g Samokypřící mouky Doves Farm
5 lžic kakaa

Postup:
Máslo s mlékem zahříváme v kastrůlku, dokud se máslo nerozpustí a odstavíme. Vyšleháme hustý sníh z bílků se špetkou soli a polovinou cukru a žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem vyšleháme do husté světlé hmoty. Do žloutkové hmoty zašleháme zchládlé mléko s máslem, následně vmícháme mouku a kakao a nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků. Těsto pečeme ve vymazané a vysypané formě (pokud nemáme formu srdce, pečeme v jiné formě a následně tvar srdce vykrojíme podle nakreslené šablony). Pečeme při 180°C cca 30 minut (dle trouby, zkoušíme špejlí).
Zchládlé rozřízneme a plníme šlehačkou s malinami.
200 ml šlehačky
200 g čerstvých nebo rozmražených okapaných malin

- šlehačku vyšleháme (dle chuti můžeme přidat moučkový cukr)
- vmícháme rozmačkané maliny
- povrch srdce potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme malinami

200 g čokolády (70%)
200 g šlehačky
čerstvé maliny na ozdobu

- smetanu dáme vařit, jakmile začne lehce bublat, stáhneme a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu
- poleva je krásně hustá a lesklá, dobře se krájí