KAPUČÍNOVÝ DORT
Přísady:
100 g rozpuštěného másla
100 g cukr krystal
2 vejce
½ lžičky vanilkové esence
100 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
1 lžíce studené silné kávy
3 lžíce čokoládové pomazánky
150 ml tučné šlehačky
1 lžíce instantní kávy
75 g nasekané mléčné čokolády
Postup:
1.Umíchejte máslo s cukrem.
2. Umíchejte vajíčka, vanilkovou esenci, mouku a
studenou kávu.
3. Směs rozdělte do dvou forem, o průměru 20 cm.
4. Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut.
5. Korpusy nechte vychladnout.
6. Jeden korpus pomažte čokoládovou pomazánkou a
přiklopte druhým.
7. Ušlehejte šlehačku a vmíchejte do ní instantní kávu
a polovinu sekané čokolády.
8. Tímto krémem pomažte horní část dortu.
9. Navrch posypte zbytek sekané čokolády.