ROLOVANÝ DORT
Na tmavou roládu:
5 vajec
80 g moučkového cukru
30 g Freee směs bílá bez lepku
20 g kakaa
špetka soli
Na zelenou roládu:
5 vajec
80 g moučkového cukru
50 g Freee bílá směs bez lepku
špetka soli
zelené potravinářské barvivo
Z bílků se špetkou soli vyšleháme za postupného přidávání cukru tuhý sníh.
Po jednom zašleháme žloutky a nakonec vmícháme prosátou mouku s kakaem.
Těsto rozetřeme na pečicí papír a dáme do trouby předehřáté na 220° (cca 7 minut).
Pudinkový krém:
1 pistáciový pudinkový prášek
250 ml plnotučného mléka
2 až 3 PL cukru krupice
1 až 2 PL pistáciové pasty
120 g změklého másla
Pudink uvaříme obvyklým způsobem (jen cukr vmícháme až po odstavení z plotny, nebude se připalovat).
Necháme vychladnout (s potravinovou fólií, aby nebyl škraloup). Zchládlý pudink vyšleháme s pistáciovou pastou, zašleháme máslo.
Složení dortu:
Upečete rolády, z nich nařežete 6 cm pláty, potřete marmeládou (volitelné) a krémem, zarolujete první plát (to bude ten prostředek),
postavíte ho na rovnou podložku (například odjímatelné dno koláčové formy) a pak vezmete další plát a nalepíte ho na ten první.
A tak pokračujete, až máte hotovo. Dáte do posuvné formy, tu utáhnete a šup přes noc do lednice.
( v tomto dortu jsou 3 krémy, dva na promazávání plátů (pistáciový a citronový) a jeden na namázání celého dortu - posypáno mechovým rozdrobeným korpusem, pusinkovými houbičkami a ovocem )
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách: Vikendovepeceni.cz