MĚKKÉ PERNÍČKY
Přísady:
250 g Freee Směs bílá bez lepku
130 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
120 g Freee Chlebová směs tmavá bez lepku
(nebo 250 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku)
5 PL medu
100 g rozpuštěného másla
2 vejce
200 g moučkového cukru
2 PL kakaa (16 g)
2 PL perníkového koření
1 KL mleté skořice
1 KL jedlé sody
1/4 KL kypřícího prášku do perníku (vynechala jsem)
Postup:
Vejce, med a rozpuštěné máslo vyšleháme, přidáme suché ingredience a vypracujeme hladké těsto. Necháme přes noc odpočinout.
Pečeme na 170 °C cca 5 až 6 minut.
Po upečení ihned potřeme rozšlehaným vejcem.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.