NEKYNUTÉ DALAMÁNKY
Přísady:
3 lžíce (15 g) psylia
3 lžíce (30 g) lněného semínka
lžička kmínu
250 g jogurtu
2 vejce
1,5 lžíce olivového oleje
1 lžička octu
150 g bezlepkových ovesných otrub
50 g Freee Chlebová směs tmavá bez lepku
dýňová, slunečnicová a jiná semínka
1 lžička sody
1/4 lžičky prášku do pečiva
3/4 lžičky soli
Postup:
* psylium, len a kmín si umeleme nejlépe v el. mlýnku na kávu
* do nádoby dáme jogurt, vejce, olej, ocet a dobře promícháme
* do vzniklé hmoty přisypeme pomleté psylium se lnem a znova promícháme
* přidáme zbytek ingrediencí a zpracujeme v kompaktní hmotu
* vzniklé těsto přendáme na vál
* rozdělíme na 6 - 8 dílů (ruce si máčíme ve vodě, ať se těsto nelepí)
* z každé části vytvarujeme dalamánek
* posypeme kmínem či lněným semínkem a hrubou solí
* klademe na plech vyložený pečícím papírem
* pečeme při 180°C, 25 - 30 minut