Tento recept je určen pro domácí pekárny, poměry do klasické trouby nebyly dosud odzkoušeny.
Vzhledem ke konsistenci této mouky tuto dávku nezdvojnásobujte.
Přísady:
225g Doves Farm Chlebová směs tmavá bez lepku
200 ml vlažné vody
1 lžíce jablečného octa
jablečný protlak = 1/2 jablečné přesnídávky (v upečeném chlebu není cítit. Dodává těstu vláčnost)
1 a 1/2 lžíce oleje
1 lžíčka kypřícího prášku bez lepku
1 lžička sušeného droždí bez lepku
1/2 lžičky soli
kmín dle chuti
Postup pro domácí pekárny:
Do pekárny dáme jablečný protlak, olej, ocet a vodu, Přidáme Doves Farm chlebovou směs promíchanou se solí, kmínem a kypřícím práškem. Navrch nasypeme droždí. Pečeme na rychlý program ( použili jsme 80min až 120. program)
Po pár minutách míchání otevřeme pekárnu a otřeme stěny spatulí. Pokračujeme v pečícím programu. Po upečení vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
Dobrou chuť!