PIZZA S RAJČATY, BAZALKOU A MOZZARELLOU
Přísady:
5 lžic mléka
½ lžičky octa
1 vejce
225 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku (nebo 225 g Freee Chlebová směs tmavá bez lepku)
100 ml vlažné vody
½ lžičky soli
1 lžíce cukru krystal
1 lžíce oleje
4 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky vody – pro rozmíchání protlaku
2 lžičky hnědého cukru
2 lžičky bazalky
1 cibule
2 mozzarelly
1 droždí
Postup:
1. Smíchejte mléko, ocet a vejce.
2. V jiné míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr krystal.
3. Smíchejte obě směsi dohromady, a přidejte olej.
4. Postupně přidejte do těsta vodu.
5. Těsto rozetřete do dortové formy (lze provést navlhčenýma rukama).
6. Nakrájejte cibuli na drobné kousky a dejte do misky s rajčatovým protlakem, vodou, hnědým cukrem a bazalkou.
7. Rajčatovou směs natřete na těsto.
8. Nakrájejte mozzarellu a poklaďte navrch.
9. Nechte 20 minut vykynout.
10. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C (horkovzdušná trouba), na 180 °C (normální trouba) 20 až 25 minut.