SLEPOVANÉ CUKROVÍ S MATCHA ČAJEM
Přísady:
160 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
2 balíčky matcha pudinku Amylon (80 g)
(nebo 240 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku)
80 g loupaných mandlí
5 g matcha čaje
80 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
200 g másla
1 žloutek
Na slepení marmeláda.
Postup:
Mandle opečte nasucho v pánvi a nechte je vychladnout. Poté je rozmixujte v mixéru na jemnou mandlovou moučku.
Ve velké míse smíchejte mouku, špetku soli, matcha čaj, nasekané mandle a oba cukry. Poté přidejte na kousky pokrájené máslo. Zapracujte jej pomocí prstů do mouky, a nakonec zapracujte žloutek.
Hotové těsto rozdělte na polovinu, zabalte do fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočinout (ideálně přes noc).
Těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní desce na plát silný asi 3 až 5 mm a vykrajujte tvary.
Vykrájené tvary vyskládejte postupně na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C, každý plech asi 10 minut.
Vychladlé cukroví slepte marmeládou a nechte odležet na chladném místě.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách prozeny.cz.