PERNÍČKOVÉ TIRAMISU
Perníčky:
250 g Freee Směs bílá bez lepku
250 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
100 g moučkového cukru
133 g medu
115 g másla/máslové Hery
100 ml smetany ke šlehání
4 g kypřícího prášku do pečiva
3 g sušeného zázvoru
2 g mletého hřebíčku
4 g mleté skořice
Med, máslo, cukr a koření promícháme, postupně přidáme smetanu a 350 g mouky (zbytek mouky zapracujeme DRUHÝ DEN). Těsto bude velmi lepivé, když však na druhý den zapracujeme zbytek mouky, bude krásně vláčné a nebudete muset ani moc podsypávat. Perníčky pečeme na 170 °C cca 13 minut (ničím nepotíráme).
PERNÍČKOVÉ TIRAMISU:
250 g mascarpone
300 g smetany ke šlehání 33%
80 g moučkového cukru
hrnek silné kávy + mandlový likér
kakao na posypání
perníčky
Mascarpone našleháme s moučkovým cukrem, smetanu vyšleháme dotuha, společně smícháme.
Na dno mističky/skleničky dáme perníček namočený do kávy a pak střídáme vrstvy: perníček – mascarpone... (Krém jsem si dala do cukrářského sáčku s kulatou špičkou.)
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.