KAKAOVÉ MUŠLIČKY
Přísady:
180 g másla (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk)
70 g cukru moučka
1 vanilkový cukr dr.oetker
250 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
20 g kokosové mouky
3 lžíce kakaa Dr.Oetker
Krém:
1 plechovka kokosového mléka
4 lžíce medu
½ sáčku vanilkového cukru
Příprava krému:
Plechovku kokosového mléka vložíme přes noc do chladničky. Nahoře zůstane vysoká vrstva tuhého kokosového krému, který všechen vybereme do mísy a vyšleháme s ostatními surovinami na přípravu náplně. Okamžitě po vyšlehání vložíme krém do zdobicího sáčku. Na jednu sušenku navrstvíme krém a přiložíme na krém druhou sušenku.
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme na vále těsto, které dáme na 20 minut do chladničky odležet. Po vychladnutí z těsta tvoříme asi 1cm kuličky, které rozmáčkneme do suchých mušličkových formiček a dáme péct do trouby na 180 °C. Ještě teplé vyklepáváme. Jakmile vychladnou, do každé mušličky zdobicím nástavcem nastříkáme krém a ozdobíme perličkou. Druhou mušličku přilepíme na krém.
Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.