ARAŠÍDOVÉ VĚNEČKY
Pamatujete? Tyhle arašídové věnečky se daly koupit a byly skvělé. Nyní si je můžete upéct a budou vynikající!
Přísady:
200 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
100 g Freee Směs bílá bez lepku
200 g tuku (máslo, Hera, já dala 140 g másla a 60 g Hery)
150 g moučkového cukru
3 g kypřícího prášku do pečiva
1 vejce
Na potření:
rozšlehaný bílek
Na dozdobení:
granulovaný cukr/cukr krystal
nahrubo nasekané arašídy
Postup:
Všechny suroviny kromě prášku do pečiva jsem zpracovala v těsto, dost lepilo, těsto jsem nechala přes noc v chladu, znovu jsem propracovala na pomoučeném vále (používám Freee Doves Farm rýžovou mouku bez lepku) a zapracovala jsem do těsta prášek do pečiva. (Někde jsem četla, že když dáte do těsta prášek do pečiva, máte s ním pracovat rychle, věnečky v troubě lehce naběhly.)
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.