Přísady:
Poloviční dávka:
130 g Freee - Doves Farm plain white flour
130 g Freee Doves Farm white bread flour
65 g pohankové mouky (nebo hladké rýžové)
2 vejce
200 g moučkového cukru
70 g medu
1/2 PL perníkového koření
1/2 PL mleté skořice
1/2 PL jedlé sody
1 - 2 KL citrónové šťávy/nastrouhaná kůra z 1 citrónu
Náplň:
200 g švestkových povidel
100 g rybízové/malinové marmelády
2 PL rumu
Postup:
Velmi důležitý je postup při zadělání těsta; dejte stranou 100 g mouky z celkového množství, to zapracujete v den pečení. Všechny suroviny smíchejte, těsto nechte 2 dny odležet v lednici.
S těstem se pracovalo dobře.
Pečou se na 200° C cca 8 minut.
Za recept děkujeme Miluši Jakšové.