PROTEINOVÉ VEGAN BULKY
Můžete použít jakýkoliv proteinový prášek bez příchutě (hrachový, konopný, chia, dýňový apod.). My jsme nakombinovali dýňový raw protein s vysokým podílem potřebného zinku, lněnou mouku a loupaná konopná semínka, která jsou poměrně měkká a není potřeba je do těsta mlít ani drtit. Všechny tyto suroviny obsahují vyšší podíl bílkovin než maso, některé až trojnásobně vyšší.
Přísady:
250 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
330 ml vlažné vody
1 lžička soli
1 lžička medu nebo cukru
1 lžička jablečného octa (může být i obyčejný ocet)
20 g olej
4 g sušené droždí
30 g (2 lžíce) dýňového proteinového prášku (lze i jiný)
25 g (2 lžíce) loupaných konopných semínek
20 g (1 a půl lžíce) lněné mouky
Postup:
Nachystejte si kovovou formu na 12 muffinů, popř. 12 silikonových košíčků na muffiny.
V míse smícháme všechny suroviny, mouku přidávejte jako poslední, vmíchejte ji postupně, po částech.
Těsto necháme kynout alespoň hodinu, ale klidně i déle. Vzhledem k vyššímu podílu semínek je těsto trochu těžší a kyne hůř. To ale vůbec nevadí. Vykynuté těsto polévkovou lžící nandáme do vymaštěných formiček na muffiny a naolejovanou rukou uhladíme horní část. Necháme kynout další půl hodiny. Pečeme v troubě na 220 °C 25 minut bez ventilátoru.
Za recept děkujeme paní Janě Ligurské.