pizza bez mleka a vajecPřísady:

1 lžíce psyllia

1 lžíce lněné mouky

1 lžíce lněných semínek

1 lžíce dýňových semínek

1 lžíce slunečnicových semínek

1 lžíce chia semínek

300 g vlažné vody

30 g oleje

1 lžička soli

1 lžička cukru nebo medu

200 g bílé chlebové mouky Freee (Doves Farm)

4 g prášek do pečiva

 

 

Postup:

Vše pořádně promícháme, stačí klidně jen ručně lžící.

Připravíme si plech s pečicím papírem, který ještě potřeme olejem. Těsto nandáme na plech a naolejovanou rukou ho rozplácneme do stran, aby bylo rozprostřené po celém plechu. Olejem nemusíme šetřit, díky němu budou krekry křupavé a pěkně zezlátnou.

Pečeme 15 minut na 220 stupňů (bez ventilátoru), pak plech vytáhneme a rádýlkem poloupečené těsto rozkrájíme na čtverečky. Plech vrátíme do trouby a pečeme ještě dalších zhruba 15 minut do zlatova.