SEMÍNKOVÉ KREKRY
Přísady:
1 lžíce psyllia
1 lžíce lněné mouky
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce chia semínek
300 g vlažné vody
30 g oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru nebo medu
200 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
4 g prášek do pečiva
Postup:
Vše pořádně promícháme, stačí klidně jen ručně lžící.
Připravíme si plech s pečicím papírem, který ještě potřeme olejem. Těsto nandáme na plech a naolejovanou rukou ho rozplácneme do stran, aby bylo rozprostřené po celém plechu. Olejem nemusíme šetřit, díky němu budou krekry křupavé a pěkně zezlátnou.
Pečeme 15 minut na 220 stupňů (bez ventilátoru), pak plech vytáhneme a rádýlkem polo upečené těsto rozkrájíme na čtverečky. Plech vrátíme do trouby a pečeme ještě dalších zhruba 15 minut do zlatova.
Za recept děkujeme paní Janě Ligurské.