126805582 4683714848368506 4121273692882639407 oPřísady:

520 ml teplé vody
1 menší jablíčko (oloupané a nastrouhané najemno)
4 g rozemleté psyllium (pokud nemáte nevadí)
250 g bílé chlebové mouky Freee Doves Farm
250 g tmavé chlebové mouky Freee Doves Farm
2 čj soli
2 pl olivového oleje
2 čj sušené droždí
1 čj octa (někdy dám ocet, někdy nikoliv), na fotce je chléb bez.

Postup:

Vše řádně promícháme v robotu min. 5 min, zkontrolujeme lžičkou, zda je těsto promíchané i na spodku, poté těsto vylijeme do formy (předem vymazané olejem) a necháme 45 min. pod utěrkou (či potravinovou fólií nakynout).

Pečení:
Troubu dáme na 200 °C vložím chléb, který předtím postříkáme vodu (někdo dává misku s vodou do trouby - není třeba) na tuto teplotu pečeme 15 min.
Troubu snížíme na 190 °C a peču přesně 45 min., občas chléb pokropíme. 5 min před vytuhnutím chleba, chléb vyklopíme z formy a vrátíme zpět na 10 min dopečení bez formy.

Vytažení:
Chléb necháme vychladnout na mřížce, poklepem můžete zkontrolovat, zda je chléb hotový (pokud se ozývá dutý zvuk, je to v pořádku), doporučuji opravdu krájet chléb až je vychladnutý.