LINECKÁ KOLEČKA
Přísady:
110 g moučkového cukru
220 g tuku
200 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
180 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
vajíčko
citronová kůra (možno i trošku citronové šťávy)
5 g vanilkového cukru
Postup:
- změklý nakrájený tuk na kousky promícháme s cukrem v robotu K hákem
- zapracujeme postupně mouku, vejce a citronovou kůru s vanilkovým cukrem
- vypracované těsto zabalíme do folie a dáme do chladna odpočinout
- z těsta vykrájíme kolečka o průměru 70 mm, síla asi 3 mm
- kolečka klademe na plech vyložený papírem
- zapečeme 5 min. v rozehřáté troubě na 180°C
- necháme vychladnout
- na připravená kolečka stříkáme po obvodu třené těsto
- pečeme při 180°C cca 10–15 min do zlatova
- po vystydnutí margaretky pocukrujeme
- střed následně plníme rozehřátou marmeládou a sypeme sekanými arašídy
Třené těsto:
250 g měkkého tuku
100 g moučkového cukru
1 vejce
5 g vanilkový cukr
citronová kůra (možno i s troškou citronové šťávy)
150 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
150 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
- lehce nahřátý tuk třeme s cukrem do bílé pěny
- přidáme vejce a dobře prošleháme
- dále přimícháme vanilkový cukr a citronovou kůru
- nakonec už jen zlehka vmícháme mouku (nejlépe jen rukou)