125247168 4647950348611623 357693513178182267 nPřísady:
4 vajíčka
150 g krystalového cukru
vanilkový cukr
4 lžíce oleje
3 lžíce horké vody
špetka soli
40 g kakaa
120 g bílé chlebové mouky DF

Postup:
- bílky ušleháme s cukry do hodně pevného sněhu
- do sněhu lehce zašleháme olej
- dále vmícháme žloutek po žloutku (šlehačem na nízký stupeň)
- přidáme horkou vodu (už jen lehce vmícháme)
- nakonec vmícháme ručně metličkou nebo šlehačem opět na nízký stupeň mouku s kakaem
- připravenou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (plech menší)
- pečeme na 180°C
- na vychladlý korpus rozetřeme rovnoměrně krém
- nakonec polejeme čokoládou
- dáme do ledničky ztuhnout
- krájíme nožem nahřátým v horké vodě

Krém:
100 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového cukru
300 g tvarohu (kostka)
250 g mascarpone
250 ml 33% smetany

Postup:
- tvaroh vyšleháme dohladka s cukru
- na nízký stupeň postupně vešleháme mascarpone
- nakonec přiléváme smetanu a pomalu ji zašleháme do kompaktní hmoty

Čokoláda:
150 ml 33% smetany
150 g hořké čokolády

Postup:
- smetanu dáme do kastrůlku a necháme vařit
- jakmile začne lehce probublávat, okamžitě stáhneme
- vložíme nalámanou čokoládu a promícháme