PERNÍK S VLAŠSKÝMI OŘECHY
Přísady:
280 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
160 g krupicového cukru
30 g kakaa
1 lžička skořice
špetka soli
250 ml mléka
110 ml oleje
1 celé vejce
110 g vlašských ořechů
Postup:
V míse promícháme mouku, prášek do perníku, cukry, kakao a sůl, přidáme vejce, olej a mléko a šlehačem promícháme. Poté vmícháme nasekané ořechy. Pokud je těsto tužší, přilijeme mléko, aby se těsto lilo dobře na plech.
Těsto nalijeme na plech (menší než klasický) vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30 minut při 180 °C. Než perník vychladne, připravíme si polevu.
Poleva:
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce kakaa
3 lžíce másla
3-5 lžic horké vody (množství podle toho, jak hustou polevu chcete mít)
Smícháme máslo, cukr, kakao a horkou vodu. Pokud horká voda nerozpustí máslo, dáme misku na chvíli do vodní lázně. Polevou natřeme perník a povrch posypeme ořechy, kokosem nebo necháme jen tak.