RYCHLÉ DALAMÁNKY BEZ KYNUTÍ
Přísady:
3 lžíce (15 g) psyllia
3 lžíce (30 g) lněného semínka
1 lžička kmínu
250 g tvarohu ve vaničce
3 lžíce vody
2 vejce
1,5 lžíce olivového oleje
1 lžička octu
80 g bezlepkových ovesných otrub
50 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
1/4 lžičky sody
prášek do pečiva
3/4 lžičky soli
Postup:
- psyllium, len a kmín si umeleme nejlépe v el. mlýnku na kávu
- do nádoby dáme tvaroh, vodu, vejce, olej, ocet a dobře promícháme
- do vzniklé hmoty přisypeme pomleté psyllium a len a znova promícháme
- přidáme zbytek ingrediencí a zpracujeme v kompaktní hmotu
- vzniklé těsto přendáme na vál
- rozdělíme na 6 dílů (ruce si máčíme ve vodě, ať se těsto nelepí)
- z každé části vytvarujeme dalamánek
- posypeme kmínem či lněným semínkem a hrubou solí
- klademe na plech vyložený pečícím papírem
- pečeme při 180 °C, 25 - 30 minut
- ihned po upečení postříkáme rozprašovačem vodou