ČOKOLÁDOVÝ DORT
Přísady:
3 vejce "L" (nebo 4 menší)
200 g pískového cukru
9 lžic horké vody
50 g kakaa
100 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
7 g prášku do pečiva
pikantní marmeláda
Žloutky vyšleháme s cukrem, po lžících přidáme horkou vodu a šleháme do husté kompaktní hmoty. Přimícháme mouku, kakao a prášek do pečiva, nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vysypané dortové formě při 180 °C (zkouška špejlí). Vychladlý korpus potřeme marmeládou, vrátíme zpět do formy a nalijeme krém.
Krém:
2 sáčky želatinového ztužovače Dr. Oetker
200 ml teplé vody (viz návod na ztužovači)
250 g tučného tvarohu ve vaničce
500 g bílého jogurtu
250 ml šlehačky ke šlehání 33 %
100 g cukru
200 g vysokoprocentní čokolády
Tvaroh, jogurt a cukr smícháme, do této směsi zašleháme vyšlehanou smetanu. Ve vodě rozmícháme dle návodu želatinové ztužovače, do kterých ihned zašleháme tvarohovou směs a
nakonec vmícháme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Směs rozetřeme na vystydlý korpus a necháme v ledničce ztuhnout (nejlépe přes noc). Vystydlý dort polijeme čokoládou.
Čokoláda:
100 ml 33% smetany
100 g hořké čokolády
- smetanu dáme do kastrůlku a necháme vařit
- jakmile začne lehce probublávat, okamžitě stáhneme
- vložíme nalámanou čokoládu a promícháme