POMERANČOVÝ DEZERT
Přísady:
3 vejce
120 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
120 g krystalového cukru
3 lžic oleje
špetka soli
pomerančová kůra
Bílky šleháme s cukrem do hodně pevného sněhu, do kterého přidáváme postupně žloutek po žloutku a olej. Mouku, sůl a pomerančovou kůru zašleháme zlehka ručně metličkou. Pečeme cca při 180°C.
Náplň:
2 sáčky želatinového ztužovače Dr. Oetker
200 ml teplé vody (viz návod na ztužovači)
250 g tučného tvarohu ve vaničce
500 g bílého jogurtu
250 ml šlehačky ke šlehání 33 %
4 lžíce moučkového cukru (dle chuti)
Tvaroh, jogurt a cukr smícháme, do této směsi zašleháme vyšlehanou smetanu.
Ve vodě rozmícháme dle návodu želatinové ztužovače, do kterého ihned zašleháme tvarohovou směs. Rozetřeme na vystydlý korpus a necháme v ledničce ztuhnout. Povrch poklademe plátky pomeranče a polijeme červeným želé.
Želé:
2 sáčky červeného extra silného želé
120 g cukru
700 ml vody
šťáva z pomeranče
- želé promícháme s cukrem
- přilijeme vodu
- přivedeme k varu
- po 1 minutě odstavíme
- do chladnoucího roztoku vmícháme pomerančovou šťávu a nalijeme na povrch dezertu
- necháme opět ztuhnout v chladničce