OŘECHOVO-ROZINKOVÉ TRUBIČKY
Přísady (na cca 35 kousků):
120 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
120 g Freee Směsi bílé bez lepku
110 g másla/Hery
60 g rozinek (rozemlít)
80 g moučkového cukru
30 g vlašských ořechů
2 žloutky
Postup:
Těsto si připravíme den předem. Pomocí vykrajovátka nebo rádýlka vykrájíme obdélníky (6 x 4 cm). Před namotáváním na kovové trubičky je potřeme rozpuštěným máslem.
Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Necháme je trochu vychladnout a pak jdou krásně sundat.
Rozpustíme si čokoládu s kouskem tuku. Namáčíme v ní konce trubiček, necháme je zaschnout a poté plníme krémem. Uchováváme v lednici.
Krém:
200 g cukru krupice
2 žloutky
2 celá vejce
1 PL vanilkového cukru
250 g másla
Všechny suroviny kromě másla dáme do mísy a vyšleháme nad párou, dokud nemáme napěněný hustější krém (trvá to asi 15 minut). Necháme vychladnout, poté do něj zašleháme máslo (pokojové teploty).
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách sladkavanilka.cz.