KAKAOVÉ LINECKÉ PLNĚNÉ KARAMELEM
Přísady (těsto):
190 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
90 g Freee Směsi bílé bez lepku
200 g másla pokojové teploty
100 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
30 g kakaa
1 vejce
čokoláda na polevu/zdobení
Postup:
Sypké suroviny prosejeme do větší mísy, zapracujeme vejce a máslo. Těsto dáme do lednice odležet do druhého dne.
Cukroví pečeme na 160 °C asi 8 až 10 minut.
Vychladnutá horní kolečka pocákáme čokoládou.
Karamel:
80 g cukru krupice
2 PL vody
150 g smetany ke šlehání 31%
Na karamel dáme do kastrůlku cukr s vodou a necháme karamelizovat na mírném ohni (nemícháme).
Jakmile začne cukr hnědnout a zcela se rozpustí, opatrně na něj nalijeme smetanu a sporák dáme na nejvyšší stupeň. Vaříme, dokud se karamel nerozpustí a vše se nespojí (mícháme). Jednu až dvě minuty povaříme, sundáme z plotny a necháme zcela vychladnout. Pak dáme karamel vychladit na 30 minut do lednice.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách mamapecedoma.com.