HRUŠKOVÉ MUFFINY S OVESNÝMI VLOČKAMI
(bez lepku, mléka a vajec)
Bezlepkové pečivo obvykle velmi rychle stárne a na včerejším si už tolik nepochutnáte. Osvědčilo se mi do muffinů a litých buchet přidávat velké množství najemno nastrouhaného ovoce nebo zeleniny. Pečivo je pak vláčné, netvrdne a neosychá tak rychle.
Přísady:
350 g najemno nastrouhaných hrušek (3 menší nebo 2 veliké hrušky)
100 g bezlepkových ovesných vloček
100 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
50 g oleje
30 g cukru nebo rozinek
1/2 lžičky mleté skořice
Postup:
Hrušky oloupeme, nastrouháme do mísy a smícháme s ostatními surovinami.
Pečeme na 180 °C alespoň 45 minut.
Nelekněte se, že muffiny ve formě téměř nenabydou. Nečekejte nadýchané suché piškotové těsto, ale hutnější a vláčné muffiny vonící po skořici.
Jsou výborné i uleželé na druhý den.
Za recept děkujeme paní Janě Ligurské.