OREO CHEESECAKE
Přísady (korpus):
1 balení bezlepkových sušenek Coppenrath double Coooky
Sušenku položíme na dno papírového košíčku.
Náplň:
260 g Cream cheese classic Milbona z Lidlu
190 g zakysané smetany de Luxe Kunín
70 g cukru krupice
15 g vanilkového cukru
2 vejce
2 KL kukuřičného škrobu
50 g bílé rozpuštěné čokolády
Postup:
Na nízké otáčky vyšleháme sýr se zakysanou smetanou a cukry dohladka, po jednom zašleháme vejce, a nakonec škrob a čokoládu.
Pečeme na 150 ° C 15 až 20 minut.
Čokoládová poleva:
100 g kvalitní tmavé čokolády
100 g smetany ke šlehání
Smetanu ohřejeme téměř k bodu varu, poté do ní nalámeme čokoládu a mícháme do rozpuštění. Necháme lehce zchladnout.
(Muffinová forma z Orionu, uvedené množství je na 20 mini dezertů).
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.