Freee Doves Farm


Hrnkov muffiny s tvarohem a povidly 1

HRNÍČKOVÉ MUFFINY S TVAROHEM A POVIDLY

Hrníčkové recepty moc nemusím, ale pokud autor uvede objem hrnku, troufnu si vyzkoušet a při tom převést na gramy... Tyhle muffiny za vyzkoušení stojí, jsou naprosto LUXUSNÍ!!!
Upekla jsem je tento týden dvakrát, poprvé jsem při pečení spotřebovala tvarohovou náplň a meruňkový džem z dvojctihodných koláčků, dnes jsem připravila náplň podle receptu.

Na cca 12 až 16 muffinů:
215 g Freee Směs bílá bez lepku
150 g cukru krupice
1 vejce
150 ml mléka
75 ml rostlinného oleje
8 g holandského kakaa
10 g vanilkového cukru
6 g kypřícího prášku do pečiva

Tvarohová náplň:
125 g jemného tvarohu (v kostce)
1 žloutek
10 g vanilkového cukru
1 PL moučkového cukru
1/2 KL Zlatého klasu Dr. Oetker
strouhaná kůra z citrónu

Postup:
Vejce s oběma cukry vyšleháme elektrickým šlehačem, po částech přilijeme olej a mléko, nakonec metličkou vmícháme prosátou mouku, prosáté kakao a prášek do pečiva.
Do papírového košíčku dáme nejprve trochu těsta, pak tvarohovou náplň a lžičku povidel. Těsto dolijeme zhruba do 3/4 košíčku.
Pečeme ve formě na muffiny na 180 °C cca 20 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.