ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA
Recept mě zaujal, protože do těsta se dává ušlehaná smetana, jinak žádný tuk.
Přísady:
225 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
160 g cukru krupice
190 ml smetany ke šlehání
3 vejce
3 g kypřícího prášku do pečiva
vanilkový extrakt
citrónová kůra
rum (já dala 2 PL)
Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak přidáme vanilkový extrakt a citrónovou kůru.
Smetanu ušleháme na volnější šlehačku a přidáme do vajíčkové směsi.
Po částech vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
Nakonec rum dle chuti.
Pečeme na 170° C cca 20 minut, poté snížíme teplotu na 160° C 20 až 30 minut.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.