VANILKOVÉ NENANUKY/PEČENÉ NANUKY
Na korpus:
150 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
80 g cukr krystal
1 vejce
1 KL vanilkového extraktu (doporučuji od Grešíka)
60 ml oleje
120 ml podmáslí/kefíru
3 g kypřícího prášku do pečiva
1 KL jedlé sody
špetka soli
Na ganache:
60 g smetany ke šlehání
75 g bílé čokolády
1 KL vanilkového extraktu
Postup:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny (min. 5 minut), opatrně vmícháme vanilkový extrakt, olej a podmáslí. Nakonec vmícháme suché ingredience.
Těsto rozetřeme na plech, pečeme na 170° C cca 10 až 20 minut (podle velikosti plechu).
Smetanu s vanilkovým extraktem zahřejeme téměř k bodu varu, pak nalijeme na čokoládu a po chvilce rozmícháme.
Korpus rozemeleme, smícháme s ganache.
Mám silikonové formy na nanuky od Silikomartu, nechala jsem několik hodin v mrazáku.
Na namáčení jsem použila čokoládu Ruby Callebaut (rozpuštěnou s kakaovými máslem), na zdobení lentilky, želatinové bonbóny z Lidlu, lyofilizované maliny, pistácie.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.