cupkakes

Přísady:

106 g Freee - Doves Farm self raising white flour
100 g másla
120 ml mléka pokojové teploty
56 g hořké čokolády (min. 60%)
42 g kakaa
2 velká vejce
100 g cukru krupice
55 g třtinového cukru
1/2 KL jedlé sody
2 g kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
Postup:
Máslo s čokoládou rozpustit, nechat lehce vychladnout. Celá vejce s oběma cukry vyšlehat do pěny, poté vmíchat rozpuštěnou čokoládu.
Nakonec vmíchat suché ingredience (natřikrát) a mléko (nadvakrát).
 
Tvarohový krém:
400 g tvarohu ve VANIČCE
(po odkapání 220 až 240 g)
220 až 240 g smetany ke šlehání 33%
3 až 4 PL krupicového cukru
1 KL vanilkového cukru
Přes noc vykapaný tvaroh lehce našlehat.
Smetanu vyšlehat s cukrem do tuha, opatrně vmíchat do tvarohu.
 
Čokoládová poleva:
50 g hořké čokolády
50 g smetany ke šlehání
Čokoládu zalít horkou smetanou.
 
Za recept děkujeme Miluši Jakšové.