BORŮVKOVÉ MUFFINY
Přísady:
1 vejce
1/2 hrnku mléka
2 lžíce cukru
2 lžíce oleje
1 hrnek Freee Rýžová mouka
2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky citrónové kůry
1/2 hrnku borůvek nebo jiného ovoce
Přísady (drobenka):
2 lžíce cukru
1 1/2lžičky rýžové mouky
1 lžička oleje
Smíchejte cukr s moukou. Přidejte olej a míchejte, dokud nezískáte pískovou konsistenci.
Postup:
1. V malé misce smíchejte rýžovou mouku, cukr, kypřící prášek, sůl a citrónovou kůru. Opatrně vmíchejte borůvky.
2. V další misce smíchejte vejce, mléko a olej. Smíchejte s bodem 1.
3. Naplňte muffinové košíčky do 3/4 a posypte připravenou drobenkou. Předehřejte troubu na 210 °C a pečte 15-20 minut, dokud okraje muffinů nezezlátnou. Před vyndáním z formy nechte 5 minut vychladnout.