Freee Doves Farm


Babovka s likerem a makem

BÁBOVKA S VAJEČNÝM LIKÉREM A MÁKEM

Přísady:
250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
230 g cukru krupice
250 ml rostlinného oleje
250 ml vaječného koňaku
50 g bramborového škrobu
5 vajec
1 vanilkový cukr
5 g kypřicího prášku do pečiva
50 g celého máku

Vejce s oběma cukry vyšleháme do husté a světlé pěny (já šlehám cca 15 minut).
Za stálého šlehání tenkým pramínkem zašleháme nejprve olej, pak koňak.
Suché ingredience (mouku, škrob a prášek do pečiva) prosejeme a metličkou/ručním šlehačem zašleháme natřikrát.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme na 160° C asi 45 až 55 minut.
Pokud budete péct s mákem, buď ho jednoduše vmícháte do těsta, nebo budete postupovat složitěji:
V míse smícháme mouku s bramborovým škrobem a práškem do pečiva a dáme stranou 50 g.
Jakmile do ušlehaných vajec zašleháme olej a vaječný koňak, vmícháme suché ingredience (kromě té mouky, co jsme si dali stranou).
1/3 těsta dáme stranou (do ní vmícháme mák), do 2/3 vmícháme zbytek mouky. Do bábovkové formy nejprve nalijeme těsto bez máku, pak s mákem.

 Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala zde:cuketka.cz