📣 AKCE A NOVINKY:

Dýňové šátečky s povidly

🎃 Dýňové šátečky s povidly


Ingredience:

  • 120 g dýně hokkaido (syrové, i se slupkou)
  • 150 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • 20 g moučkového cukru
  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g Freee Směs chlebová bílá bez lepku
  • 50 g Freee Směs bílá bez lepku
  • špetka soli
  • mletý hřebíček

Postup:

Dýni nastrouháme na jemném struhadle. Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Dáme na chvíli do lednice, aby se při válení tolik nelepilo. Pak na pomoučeném vále vyválíme plát cca 35 x 35 cm a z něj vykrájíme 25 čtverců (7 x 7 cm). Na každý naneseme povidla a spojíme cípy těsta. Nepotíráme. Pečeme na 175° C asi 25 až 30 minut.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové