🎃 Dýňové šátečky s povidly
Ingredience:
- 120 g dýně hokkaido (syrové, i se slupkou)
- 150 g změklého másla
- 1 žloutek
- 20 g moučkového cukru
- 100 g pohankové mouky
- 100 g Freee Směs chlebová bílá bez lepku
- 50 g Freee Směs bílá bez lepku
- špetka soli
- mletý hřebíček
Postup:
Dýni nastrouháme na jemném struhadle. Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Dáme na chvíli do lednice, aby se při válení tolik nelepilo. Pak na pomoučeném vále vyválíme plát cca 35 x 35 cm a z něj vykrájíme 25 čtverců (7 x 7 cm). Na každý naneseme povidla a spojíme cípy těsta. Nepotíráme. Pečeme na 175° C asi 25 až 30 minut.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové