Celozrnné těstoviny s cuketovo-rajčatovou omáčkou
Použité suroviny:
————————————
• Freee vřetena z celozrnné rýže
• menší cuketa
• cherry rajčátka
• cibule
• olivový olej
• sýr parmazánového typu (Grana Padano)
• smetana na vaření
• stroužek česneku
• sůl a koření (pepř, sušená bazalka, kajenský pepř…)
• čerstvé bylinky: tymián a rozmarýn
Postup:
——————-
1) Na olivovém oleji osmahneme cibuli a česnek : přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a po osmahnutí i rajčata
2) Směs ochutíme solí, kořením a bylinkami (bylinky lehce osmahneme).
3) Zakápneme smetanou (množství podle chuti a preferencí) a zasypeme nastrouhaným sýrem a lehce provaříme: vznikne nám hustější omáčka: smícháme s uvařenými těstovinami.
4) Těstoviny můžeme podávat s opečenou cuketou a rozmarýnem.
Dobrou chuť!
Děkujeme za recept paní Anně Podstawkové IG @recepty.bez.lepku